Start side

Fødselsberetning

Barnedåb

0-1 år

1-2 år

Mine mål

Mine tænder

Mors og Fars hjemmeside

Saras hjemmeside

 

Da jeg kom til verden.

Det hele startede natten til Mandag d. 17. september, med at mor vågenede pga. små veer. Omkring kl. 19.00 tager vi en tur på fødegangen, hvor mor fik at vide, at der er 1 cm. livmoderhals tilbage, og livmodermunden er helt lukket. Mor få en sove-cocktail (2 stk. Pamol og en indslumringspille) med hjem, så hun kan sove lidt.
Mor få da også sovet lidt mellem veerne, men det er ikke meget.
Tiradag, da Sara kommer hjem fra dagplejen, kommer Mormor og henter Sara og Trille. Kl. 18.30 kører vi til fødegangen. Vi bliver mogtaget af en sød jodermoder der hedder Maja. Jordmoderen, kan fortælle, at mor er 4-5 cm åben, og at der stå en fin blære af fostervand foran mit hoved.
Efter en halv times tid, få vi en fødestue. Jodermoderen spørg os, om der må komme en jodermoderstuderende med, og selvfølgelig må der det. Hun hedder Heidi og er også rigtig sød. Vi er de eneste der er på fødegangen, så der bliver rigtig kælet for os.
Kl. 19.58 kommer mor i fødekar, og det hjælper rigtig godt på smerterne. Heidi tænder for radioen på P2, Heidi syntes det er rart at have lidt musik i baggrunden.
Kl. 21.05 undersøger Heidi mor, og kan fortælle at hun nu er 8 cm. åben. Puha 4 cm. på 2 timer, det gå stærkt. Vi hygger os rigtig meget mellem veererne, men så siger Heidi at de veer gerne må komme lidt oftere, for så er de mere efiktive og i samme øjeblik tager veeren til, der er nu 3 min. imellem og varer 1-1½ min.
Kl. 21.35 er der godt gang i veerne med 2-3 min interval og varighed på 1 1/2 min.
Kl. 21.37 gå vandet, det er klart, og mor er helt åben og får presseveer.
Kl. 22.00 kommer mor på fødelejet og kl. 22.11 fødes jeg i en skylle klar fostervand. Jeg skriger alt hvad jeg kan, jeg kommer op på mors mave med det samme.
Vi få 4 timer på fødegangen, og der efter må vi en tur på patienthotellet, hvor vi sover lidt. Næste formiddag bliver vi "sendt" hjem.
Der skal lyde et stort tak til personalet på fødegangen på Randers Centralsygehus og speciel stor tak til Heidi og Maja.

Jeg vejede 3540 g. og var 52 cm. lang.

Knus fra Laura Thorning Dreier